INTRO

Skolernes Seriefestival er for skoleelever og skabt i samarbejde mellem festivalerne THIS og AARHUS SERIES, Filmby Aarhus, DOKK1 samt serieskaber, Jonas Risvig.

Skolernes Seriefestival strækker sig over hele november måned med kick-off i DOKK1 under THIS 2024.

Eleverne prøver kræfter med serieproduktion

Skolernes Seriefestival dykker ned i, hvordan man skaber de historier, vi alle ser dagligt. Serier er blevet kulturelle bindeled og reference for de unge. Det er det, de fordyber sig i på daglig basis på diverse streamingtjenester, sociale medier og tv.

Skolernes Seriefestival sætter fokus på og uddanner fremtidens historiefortællere. Ved at lade de unge allerede fra folkeskolealderen prøve kræfter med at producere de historier, de hver dag kommer i berøring med, kan de tidligere få en forståelse for, hvordan de selv agerer som kulturforbrugere – og måske en dag selv blive producenter af kultur.

HVAD

Skolernes Seriefestival starter med et kick-off i DOKK1. Under kick-off vil eleverne høre mere om at producere serier samt deltage i en workshop, hvor de selv prøver kræfter med at optage og redigere indhold, som de selv skaber. Udgangspunktet for indholdet er Jonas Risvigs populære ungdomsserie EVIGT, som man kan se på YouTube.

I løbet af november arbejder de tilmeldte klasser med det tilhørende undervisningsmateriale, som består af videoessays med ung-til-ung-formidling, som er let forståeligt – og som kan tilgås alle steder fra.

INFO

Dato

Kick-off event: 1. november, 2024

Venue

DOKK1

Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Omfang 

4-6 lektioner i løbet af november, tilrettelagt så det passer ind i jeres undervisning

Produktion af en scene ud fra Jonas Risvigs EVIGT

Læring og fagligt udbytte

Skolernes Seriefestival er en unik mulighed, der åbner dørene for medieproduktion som et læringsfællesskab, der skal styrke faglige kompetencer inden for serie- og filmgenren.

Få praktisk erfaring med at skrive, filme og redigere en scene eller et serieafsnit ud fra en velafprøvet metode, der fokuserer på praksis før teori. DOKK1 stiller undervisningsmateriale til rådighed, som er enkelt at gå til, og som primært består af videoessays med ung-til-ung formidling

Målgruppe

8. og 9. klasses elever, samt medielinjerne på gymnasierne

Om Jonas Risvig

Jonas Risvig er forfatter, producer og instruktør og har udover egne produktioner også lavet serier og tv for DR og TV Østjylland. Han har vundet to Zulu Awards i henholdsvis 2016 og 2021, begge i kategorien Årets originale tv-program, og i 2020 blev han nomineret til TV Prisen for Bedste Børneprogram.

Jonas Risvig er en del af festivalen for at bidrage med sin mission om at lade unge komme til orde og selv være skabere af det indhold, der bliver skabt til dem:

”Så længe de voksne ikke forstår hvordan det er at være ung, kan det heller ikke passe, at det skal være dem, der portrætterer ungdommen i ungdomsserier- og film. De danske unge skal selv skabe fortællingen om deres generation, og det gør de ved at lære at lave film i samarbejde med andre. Hvis man vil ændre noget i samfundet, må man lære at skabe en fortælling.”

Vinderen af Skolernes Seriefestival kåres

Som ved andre festivaler afsluttes Skolernes Seriefestival med en konkurrence, hvor deltagerne selv skal skabe en scene fra EVIGT og dermed være med til at producere indhold selv. Tidligere blev der udskrevet konkurrencer for skoleelever om at skrive Danmarks Bedste Stil – nu handler konkurrencen i stedet om at skabe indhold til serier.

I grupper skal eleverne producere en scene ud fra Jonas Risvigs EVIGT. Hver klasse nominerer en kandidat, som går videre til hovedkonkurrencen om at vinde Skolernes Seriefestival 2024.

Yderligere info om konkurrencen og det, I skal producere, bliver sendt, når man modtager undervisningsmaterialet.

Vil du holde dig opdateret på de seneste nyheder?