fbpx

Venues

FILMBY AARHUS

Filmby Aarhus er centrum for film- og medieproduktion i Jylland. Filmby Aarhus er placeret i rå og industrielle omgivelser på Sydhavnen i Aarhus. Sydhavnen, med havneområdet og den gamle kødby, er et område i stødt udvikling – fyldt med kreative områder og ungt miljø. 

Adresse: Filmby Aarhus, Filmbyen 23, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: filmbyaarhus.dk

ØST FOR PARADIS

Den ikoniske biograf Øst for Paradis specialiserer sig normalt i små, herlige filmperler, som fortjener et større publikum.

Fra fredag d. 30. – søndag d. 1. november bliver Øst for Paradis samlingsstedet for det serieelskende publikum, når visninger og forpremierer i salene er forbeholdt serier. 

Adresse: Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: paradisbio.dk

ARoS

ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. 

ARoS’ ambition er at blive blandt de 10 væsentligste kunstmuseer i verden. Dette skal ske ved at gøre tingene på nye og utraditionelle måder, hvor museet blandt andet spiller sammen med det omgivende samfund.

Adresse: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: aros.dk

AARHUS TEATER

Aarhus Teater er Danmarks største landsdelsscene. Teatret er opført i slutningen af 1890’erne på initiativ af en kreds af teaterinteresserede borgere i Aarhus. Bygningen, som er en arkitektonisk perle i jugendstil, blev indviet 15. september 1900 og har været fredet siden 1981.

Teatret er bevaret i sin oprindelige pragt som kulturelt kraftcenter midt i Danmarks næststørste by.

Adresse: Teatergaden, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: aarhusteater.dk

AARHUS DOMKIRKE

Byggeriet af Aarhus Domkirke blev påbegyndt i 1100-tallets sidste årtier. Kirken, en stor romansk basilika, var et kæmpeprojekt og stod først færdig henimod år 1300.

Den smukke Aarhus Domkirke er beliggende stolt i byens centrum. Med sine 93 meter er Aarhus Domkirke Danmarks længste kirke.

Adresse: Kannikegade 12,  2. 8000 Aarhus C

Hjemmeside: aarhusdomkirke.dk

DOKK1

I Dokk1 findes bibliotek, borgerservice, medier, café, projektrum, sale, studieceller, legeplads – og meget mere.

Dokk1 er tegnet af Schmidt Hammer Lassen architects og indgår i omdannelsen af inderhavnen i Aarhus fra industrihavn til byrum.

Adresse: Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: dokk1.dk

UNGK

UngK er en del af Folkekirken. Det er en kirke for unge, som fordrer frem for alt mødet mennesker i mellem. UngK tilbyder åndehuller, hvor man kan være præcis, som man er uden forbehold og krav – et præstationsløst fællesskab.

UngK danner rammen for mange forskelligartede arrangementer. De gør sig umage med at give plads til tanker om eksistens, ro til at være dig og hygge.

Adresse: Nørre Allé 23K, 8000 Aarhus

Hjemmeside: facebook.com/ungkaarhus

GODSBANEN

Godsbanen i Aarhus er 10.500² kulturelt kraftcenter. På Godsbanen kan man opleve udstillinger, teater, oplæsninger, koncerter, markeder, og man kan nyde en god middag eller en kop kaffe i restauranten.

Godsbanen er et mangfoldigt og mulighedsrigt rum i Aarhus. Godsbanen åbnede i marts 2012 i den renoverede gamle godsbanegård i Skovgaardsgade, og siden da har det været hjemsted for kultur i alle afskygninger.

Adresse: Skovgaardsgade 3, Aarhus C

Hjemmeside: godsbanen.dk

KUNSTHAL AARHUS

Kunsthal Aarhus er et moderne udstillingssted for samtidskunst i centrum af Aarhus, grundlagt i 1917.

Med den grundlæggende mission at “inspirere og promovere et generelt kendskab til de skønne kunster” blev udstillingsstedet modtaget med stor entusiasme af offentligheden. Lige siden har Kunsthal Aarhus spillet en central rolle i forhold til at udvikle og præsentere international samtidskunst i Danmark.

Adresse: J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus

Hjemmeside: kunsthalaarhus.dk

VIA UNIVERSITY COLLEGE

En del af VIA University College, og uddannelsen Multiplatform Storytelling and Production, holder til i Filmby Aarhus, som en del af det kreative medie-og kunstnermiljø på Sydhavnen i Aarhus. Den unikke placering i Filmby Aarhus giver mulighed for at knytte vigtige bånd til den kreative branche.

Adresse: Filmbyen 4, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: via.dk

MUSIKHUSET AARHUS

Musikhuset Aarhus er et af landets mest populære kulturhuse og Norden største musikhus. Musikhuset Aarhus blev indviet i 1982 og er tegnet af aarhusarkitekterne Kjær & Richter.

Stærke liveoplevelser er i centrum, når Musikhuset Aarhus hvert år involverer, inspirerer og underholder op mod million gæster.

Adresse: Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: musikhusetaarhus.dk

JYLLANDS-POSTEN

Ved bassin 3 på Aarhus Havn ligger Jyllands-Postens nye mediehus, der stod indflytningsklar i februar 2020. Huset er tegnet af Henning Larsen Architects og er bygget i fem etager, som rummer kontorer, auditorium og på øverste etage en kantine med udendørs terrasse. Arkitekturen er præget af åbenhed på kryds og tværs af både gulvplan og etager.

Visionen er at moderniteten og funktionaliteten i den nye bygning vil afspejle sig i avisens udvikling.

Adresse: Mediebyen 3, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: jyllands-posten.dk

Tilmeld nyhedsbrev