OVERLEVERNE

Varm og humoristisk TV 2-serie om at gribe livet

Hvordan rejser man sig efter at være blevet tacklet af en kræftsygdom? Når man har fået så stort et chok, at man er gået i stå? Det er omdrejningspunktet i den nye dramakomedie Overleverne,  der får premiere til efteråret på TV 2 Play og TV 2 i forbindelse med Knæk Cancer-ugen. Overleverne er en ensemblefortælling med humor og højt tempo, der stiller skarpt på menneskers reaktioner efter en livsomvæltende krise.

I serien møder vi otte danskere i alderen 25-65 år, der har været igennem et cancerforløb, men nu er raskmeldte og skal tilbage til livet. De deltager i et kursus, hvor de i løbet af fem, intense døgn bliver konfronteret med de bedste og værste sider i sig selv og hinanden. Men hvordan genvinder man fodfæstet efter en alvorlig sygdom? De to kursusledere er ikke enige om, hvordan det skal gøres. Skal mennesker, der er i krise, holdes i hånden eller skal de have et hårdt skub? Kursisterne når at opleve begge dele og finder på hver deres måde modet til at forlade den, de var, og i stedet se frem mod den, de kan blive.

Dramakomedieserien, der foregår over seks afsnit, følger de otte tidligere-kræftramte på et kursus, der over fem døgn konfronterer dem med deres største frygt: Livet.

Kampen for at se en ny virkelighed i øjnene bliver ikke gjort nemmere af, at de to kursusledere Marlene og Niels, som spilles af Marie Askehave og Ole Lemmeke, har to helt forskellige tilgange til, hvordan man behandler tidligere kræftpatienter – skal de holdes i hånden eller have et spark bagi?

Overleverne er en underholdende fortælling med et alvorligt budskab, som gennem humor og højt tempo sætter fokus på, hvordan man kan finde modet til at forlade den man var, og i stedet se frem mod den, man kan blive.

Storensemblefortællingen er skabt af Ida Marie Rydén og Ina Bruhn samt instrueret af Kasper Gaardsøe. På rollelisten over tidligere kræftramte kursister er bl.a. Kirsten Lehfeldt (Ingelise), Jacob Lohmann (Steen), Sebastian Jessen (Anders), og Katinka Lærke Petersen (Simone), mens vi i rollen som Rasmus, der leder kursets fysiske aktiviteter, ser Rasmus Hammerich.

En ud af tre danskere får cancer, og to ud af tre overlever sygdommen. Denne serie går ind i det limbo, mange raskmeldte befinder sig i efter et cancerforløb. Når man skal til at leve det ’almindelige liv’ igen med den udfordring, at man ikke længere er den samme. Seriens karakterer har på forskellig vis undveget og fornægtet den situation, de stod i. Det er dybt menneskeligt og genkendeligt – og også sjovt. ’Overleverne’ er en rørende serie, der stiller et af livets store spørgsmål: hvordan vi bruger den tid vi har. For vi skal alle sammen dø en dag – spørgsmålet er, hvordan vi lever indtil da, siger Mette Heiberg, executive producer, TV2.

Vær med til denne session, og mød skaber og forfatter Ina Bruhn og skuespiller Sebastian Jessen, når de præsenterer Overleverne og taler om, hvordan man laver en fortælling, hvor livet i sig selv er en livskrise.

INFO

Dato
Lørdag d. 30. oktober 2021

Tidspunkt
TBA

Venue
TBA

Session sprog
Dansk

Billetter/Tilmelding 
Billetter er gratis.
Tilmelding åbner snart.

MØD

Ina Bruhn, Skaber & Forfatter

Sebastian Jessen, Skuespiller

OM

Premiere
Efterår 2021

Broadcaster
TV 2 & TV 2 Play

SEBASTIAN JESSEN

Sebastian Jessen er en dansk autodidakt skuespiller, som startede sin karriere i 1998. Han er blandt andet kendt for roller i serier som Herrens Veje, Den som dræber, Alfa og senest Overleverne, hvor han spiller Anders, en af de otte kursister, som har overlevet kampen mod kræft. Derudover har han bl.a. spillet med i filmene Mens Vi Lever, I Krig og Kærlighed og Kollision. Han er storebror til skuespiller Andreas Jessen, som han bl.a. har spillet sammen med i serien Alfa.

INA BRUHN

Ina Bruhn er dansk manuskriptforfatter. Hun har en kandidatgrad i Film- og Mediavidenskab fra Københavns Universitet. Hun har skrevet en række romaner samt filmmanuskripter til filmene Karlas Kabale og Den Store Dag samt skrevet episoder til en lang rækker serier som Den som Dræber samt hele tre familiejulekalendere. Hendes seneste projekt er som manuskriptforfatter på Overleverne for TV 2.

Tilmeld nyhedsbrev