KOMETERNES JUL

Eksklusiv forpremiere på årets julekalender

Sammen ved vi mere. For ingen ved alt, men hvis man slår sin viden, nysgerrighed og sine kundskaber sammen, kan man mere, end man tror. Det er lige præcis, hvad fire børn, Mie, Johannes, Noor og Elias, får brug for, da de deltager i en Astro Camp, som er et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik. Ved et uheld teleporteres Mie og Johannes til den fjerne Planet 9, og fra hvert deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet, før det er for sent.

Noor og Elias får hjælp fra deres lettere distræte fysiklærer Panda-Søren og den dedikerede forsker, Anna. Samtidig skal de skjule, hvad der er sket for både deres forældre og Astro Campens leder, Bolette-Henriette. Det bliver en eventyrlig og kosmisk rejse, der bringer os fra Jorden til Planet 9, ind i laboratorier og ud i børnenes hjem, og en medrivende julefortælling om videbegærlighed sat i vores forunderlige univers.

Castet tæller blandt andre. Søs Egelind i rollen som Bolette-Henriette og Martin Greis-Rosenthal som Panda-Søren samt Kurt Ravn, Lotte Andersen og Laura Bro. Derudover møder vi de to børn Mie og Johannes i to forskellige aldre, hvorfor fire skuespillere spiller henholdsvis Lille Mie og Lille Johannes og Store Mie og Store Johannes.

Julekalenderen, hvor døren åbnes til naturvidenskabens spændende verden, er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk Film Production. Projektet støttes af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond, der alle har et ønske om at fremme interessen og nysgerrigheden for naturvidenskab hos børn og unge.

Mød hovedforfatter Jenny Lund Madsen, instruktør Ask Hasselbalch og Producer Trin Hjortkjær Thomsen, når de inviterer på en eksklusiv formpremiere på en kosmisk julerejse ind i universet bag årets julekalender.

INFO

Dato
Søndag d. 31. oktober, 2021

Tidspunkt
12:00 – 14:00

Venue
ARoS, Auditoriet

Session sprog
Dansk

MØD

Jenny Lund Madsen, Hovedforfatter & Serieskaber

Ask Hasselbalch, Instruktør

Trin Hjortkjær, Producer

Mariella Harpelunde Jensen, Direktør for børnefilmsfestivalen Buster, Vært

OM

Premiere
December 2021

Broadcaster
TV 2

JENNY LUND MADSEN

Jenny Lund Madsen (f. 1983) har siden 2009 arbejdet som manuskriptforfatter på spillefilm og serier, herunder Bedrag III (2019), Sjit Happens (2015-2017), Mercur (2017) og Rita (2015-2020). Hun er cand.mag i Filmvidenskab og har studeret manuskriptskrivning på University of California Los Angeles (UCLA).

Jenny har erfaring med julekalenderformatet i form af serien Ludvig og Julemanden (2011) og spillefilmen Emma og Julemanden: Jagten på Elverdronningens Hjerte (2015). Kometernes Jul (2021) er den første julekalender, som Jenny har skabt og ageret hovedfatter på.

ASK HASSELBALCH


Ask Hasselbalch (f. 1979) fik sin spillefilmsdebut med den prisvindende superhelte-trilogi Antboy (2013), Antboy: Den Røde Furies hævn (2014), samt Antboy 3 (2016) og har efterfølgende instrueret Skammerens Datter 2 – Slangens Gave (2019).

Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi samt fra den alternative filmskole Super16. Kometernes Jul (2021) er Ask Hasselbalchs debut på seriefronten, og han har konceptueret og instrueret samtlige 24 afsnit af serien.

TRIN HJORTKJÆR THOMSEN

 

Trin Hjortkjær Thomsen (født 26. nov 1991) er fastansat som producer ved Nordisk Film Production. Hun har en BA i Film- og Medievidenskab, en MA fra Copenhagen Business School og har læst på filmskolen Tisch School of the Arts. Hun har tidligere været associate producer på bl.a. Gidseltagningen (2017) og har produceret ungdomsserien Vild Sommer (2018) og krimiserien DNA (2019). Kometernes Jul (2021) er hendes første julekalenderproduktion.

Vil du holde dig opdateret på de seneste nyheder?