DEN KOREANSKE BØLGE – Hvordan K-culture blev globalt

Talk med klip

Der er K-pop i radioen, Netflix har investeret 3 milliarder dollars i K-dramas, koreanske film vinder Oscars, og vi kaster os ud i at spise kimchi. Hallyu – den koreanske kulturbølge – er over os.

Men hvordan er det sket, at Sydkorea de seneste år er kommet op og spille som en af de helt store globale kultureksportører? Er det helt naturligt, er det en strategisk indsats fra de dedikerede Korea-fans, eller er det den koreanske regerings ønske om at etablere sig som kultureksportsgigant?

Denne session er udsolgt. Skriv dig på ventelisten eller mød op ved døren for no-show billetter.

Med udgangspunkt i TV-verdenen tager den koreanske popkultursekspert Signe Lilja jer med på en rejse til Sydkorea.

Hun fortæller historien om hvordan et lille land, der kæmpede sig igennem det 20. århundrede bragede igennem det 21. århundrede med så store ambitioner og drømme om at blive en af verdens mest omtalte og elskede TV-og musikproducenter.

Kom med og find ud af hvilke koreanske dramaer du skal binge. Bliv inspireret af en historie, der involverer magt, politik, trekantsdramaer, kærlighed, hukommelsestab, big-business og underdogs, der rejser sig fra støvet for at overtage verdenen.

INFO

Dato
Lørdag d. 5. november, 2022

Tidspunkt
13.00-14:00

Venue
Øst for Paradis, Sal C

Session sprog
Dansk

MØD

Signe Lilja, ekspert

Signe Lilja

Signe Lilja så sin første koreanske tv-serie i 2016 og har ikke set sig tilbage siden. Hun har fra Københavns Universitet en bachelor i film- og medievidenskab og en kandidat i moderne kulturstudier med speciale i koreansk fan- og populærkultur.

I 2019 flyttede hun til Seoul i Sydkorea for at færdiggøre sine studier på Yonsei University og opleve den koreanske kultur på tætteste hold. Gennem årene har Signe Lilja tilegnet sig enorm viden om koreansk kultureksport og mekanismerne bag den massive succes, som Korea har haft på den internationale kulturscene de seneste år. Og så har hun selvfølgelig fingeren på pulsen, når det gælder nye trends i den koreanske tv-verden. Signe Lilja er Danmarks førende og mest efterspurgte ekspert, når der skal snakkes Hallyu, “Den koreanske Bølge”.

Vil du holde dig opdateret på de seneste nyheder?