DANSEGARDEROBEN

Forpremiere på Dansegarderoben og Q&A med skabere Ditte & Louise

Kom til forpremiere på Dansegarderoben, den nye danske dramasatsning fra TV 2, der sætter fokus på de dansepiger, vi kender fra Cirkusrevyen – også kendt som Kaas-kræs, da Preben Kaas var direktør for revyen.

Vi befinder os i 1975, hvor otte unge og kønne dansepiger er kommet igennem nåleøjet og har fået drømmejobbet i Cirkusrevyen. Serien vender kameraet mod pigerne og zoomer ind på de letpåklædte kvinder, der står bag de store stjerner i Cirkusrevyen. De var danserinder og en fast bestanddel i den danske revytradition.

Efter visningen er der Q&A-session med Ditte & Louise.

Dansegarderoben er skrevet af skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, som også instruerer og selv spiller med.

“Dansegarderoben bliver underholdende og vedkommende, og med serien genfortæller vi et stykke Danmarkshistorie og gør bagudrettet op med den blinde vinkel, der reducerer kvinden til statist i verden. I disse år er vi er i gang med et paradigmeskifte, og derfor er der plads til nye fortællinger og et kritisk blik på fortiden,” fortæller de to ophavskvinder til serien, Ditte Hansen og Louise Mieritz.

 

Fotos: Tine Harden / TV 2

INFO

Dato
Fredag d. 4. november, 2022

Tidspunkt
19:00-20:30

Venue

Teatret Svalegangen

Session sprog

Dansk

Fri entre ved tilmelding.

MØD

Ditte Hansen, skaber og skuespiller

Louise Mieritz, skaber og skuespiller

Vært: Lærke Vindahl

OM

Broadcaster

TV 2

Ditte Hansen

Ditte Hansen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1996 og var i 1996-98 fastansat på Odense Teater.

Hun fik sin filmdebut i Hella Joofs komediedrama Oh Happy Day og har siden da været med i film som Min Søsters Børn, Blå mænd og Mødregruppen. Ditte Hansen dedebuterede i Cirkus Revyen i 2006 og har haft tæt på 10 år i revy-sammenhæng.

I 2012 optrådte hun på tv bl.a. som retsmediciner i Forbrydelsen III og diverse roller i satireprogrammet I hegnet på DR1. Mellem 2015 til 2018 var hun aktuel med Ditte & Louise overfor Louise Mieritz, på tværs af to sæsoner og en biograffilm.

Louise Mieritz

Louise Mieritz er uddannet fra Statens Teaterskole i 1994. Hun debuterede i forestillingen Gasolin på Dr. Dante i 1994 og var samme år med til at stifte kvinde-satiregruppen Emmas Dilemma. Siden har hun haft roller i stykker på bl.a. Husets Teater, Kaleidoskop, Betty Nansen, Dr. Dante, Edison, Grønnegaards Teatret, Zirkus Nemo med Søren Østergaard og Den eneste ene-musical i Forum.

Louise Mieritz har lavet både film og serier og kan blandt opleves i serierne Edderkoppen, Hjerteafdelingen, Emmas Dilemma og Nikolaj og Julie.

Louise Mieritz arbejdet med Lars von Trier i Idioterne og Direktøren for det hele og har i øvrigt titler som Den store dag og Max Pinlig på CV’et.

Vil du holde dig opdateret på de seneste nyheder?