NORDLAND ’99

Screening og Q&A med skaber og cast

Vær med til en visning af DR’s nye krimiserie, Nordland ’99.

Vi får besøg af Kasper Møller Rask, som har skrevet og instrueret serien, samt skuespillerne Elias Budde Christensen og Emilie Kroyer Koppel, som er med blandt hovedrollerne.

Året er 1999 og provinsstilheden ligger tungt over en lille by i udkantsdanmark. Lukas, Kris og Alex hænger ud, fester og forsøger at holde den formålsløse kedsomhed på afstand. Men under overfladen lurer et mørke i byen, og da Alex forsvinder sporløst efter en fest, allierer Lukas og Kris sig med Alex’ søster Emma.

Sammen begynder de at optrevle byens forbrydelser og hemmeligheder i håb om at finde spor efter Alex.

Samtidigt er Lukas’ far, den apatiske landbetjent Christian overbevist om, at forbrydelserne i byen blot er hærværk.
Da han bliver sendt ud for at efterforske en udbrændt bil i udkanten af byen, begynder han imidlertid også at finde
spor, der kunne tyde på, at byen gemmer på skræmmende hemmeligheder og alvorlige forbrydelser.

I byen er de færreste samvittigheder rene, og både Alex’ ekskæreste, byens pusher, og Emmas familie ligger inde med informationer, som de alle mistænker kan have forbindelse til Alex forsvinding. Efterhånden som de bevæger sig længere ind i det mørke, der har lagt sig tungt over den lille provinsby, afslører de forfærdelige forbrydelser og hemmeligheder – ikke kun blandt byens indbyggere, men også iblandt dem selv.

N99_EP01_TC_01_03_30_14

INFO

Dato
Lørdag d. 5. november, 2022

Tidspunkt
18:00-19:30

Venue
Øst for Paradis

Session sprog
Dansk

Fri entre ved tilmelding.

MØD

Kasper Møller Rask, instruktør

Elias Budde Christensen, skuespiller

Emilie Kroyer Koppel, skuespiller

Vært: Henrik Højer

OM

Premiere

14. oktober 2022

Broadcaster

DR

Kasper Møller Rask

 

Foto af Anders Bachmann

Kasper Møller Rask (født 1993) er instruktør og manuskriptforfatter og uddannet fra Super8 i 2019. Han er instruktøren bag DR’s nye krimiserie Nordland ’99 og har blandt andet tidligere lavet den Robertnominerede kortfilm November

Emilie Kroyer Koppel

Emilie Kroyer Koppel er selvlært instruktør og skuespiller baseret i København. Hun debuterede som instruktør i 2016 med kortfilmen Away From the Loneliness, og hun har siden instrueret adskillige projekter, heriblandt en tv-pilot baseret på den danske bog, Piger Kan Leve Længe Måske for Evigt. Mens hun eksperimenterer som instruktør med forskellige genrer og formater, har Emilie optrådt i titler som You Disappear (2017), Collision (2019) og Dreambuilders (2020). I 2023 kommer Emilie til at spille hovedrollen, Maren, i Unruly, som er instrueret af Malou Reymann – en historisk drama inspireret af de hændelser, som fandt sted i Sprogø mellem 1923 og 1961. Derudover kommer Emilie også til at være en af stjernerne i den danske serie Nordland ’99. Aquarium, en kortfilm skrevet og instrueret af Emilie får også premiere næste år.

Elias Budde Christensen

Elias Budde Christensen

Elias Budde Christensen (født 2002) debuterede på TV2 i miniserien Thomas 14 i hovedrollen som den unge homoseksuelle Thomas. De fleste vil dog nok kende Elias fra DR Drama serien Når støvet har lagt sig, hvor han spiller en stor birolle som teenage-drengen Albert, der kommer ud i mange problemer og har et stofmisbrug. På trods af Elias’ unge alder har stortalentet allerede medvirket i adskillige tv-produktioner bl.a Equinox, Dating for letøvede, DRENGE, m.fl. I spillefilm har Elias medvirket i en lille birolle i Dronningen og den kommende spillefilm Krysantemum. Netop nu er er Elias aktuel med hovedrollen som Lukas i Nordland ’99 og senere på året kommer TV-serien Elvira.

Vil du holde dig opdateret på de seneste nyheder?